Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike: Global Offensive (ponekad pisano CS:GO or CSGO) je mrežna pucačina u prvom licu koju su napravili Hidden Path Entertainment i Valve Corporation. To je četvrta igra u Counter-Strike serijalu.

Counter-Strike: Global Offensive izašao je 21.8.2012. za Microsoft Windows i OS X na Steamu, Xbox Live Arcadeu, i PlayStation Networku.[1] Linux verzija je izašla rujna 2014.[2] Ima klasičan sadrćaj kao ponovo napravljene starije mape, također i nove mape, likovi i tipovi igre. PSN verzija daje mogućnost igranja DualShock 3 kontrolerom, PlayStation Move palicom ili USB tipkovnicom i mišem.

Druga najigranija igra na Steamu, četvrti najpopularniji MMO, Counter Strike: Global Offensive je jedna je od najmlađih igara na popisu. Četvrta igra u obitelji Counter Strike, izašla je u 2012. godini i bio je najprodavaniji MMO te godine, sa više od 12 milijuna prodanih primjeraka. Ipak, igra nije stvarno eksplodirala u popularnosti. Sve do prije dvije godine. Danas, gotovo 3 milijuna igrača se pridružuje igri svaki mjesec, ali s više od 250 milijuna sati igranja, ovi igrači provode dosta vremena u igri.