Hearthstone

Za one koji traže nešto drugačije, tu je Blizzard i njegov Hearthstone: Heroes of Warcraft. Ovo, naime nije još jedan MOBA naslov, već online multiplayer kartaška igra u kojoj je cilj prikupiti što bolje špilove karata kako bi pobijedili bolje protivnike. Zvuči turbo jednostavno, što u suštini i jest, ali je zato potrebno mnogo vremena kako bi ovladali igrom. popularnim World of Warcraft svetom. Autori su uspešno uparili oprobanu i poznatu mehaniku igranja igara sa kartama i predivan dizajn Warcraft brenda. Igra nije skupljala prašinu na policama i brzo je zaradila svoju bazu redovnih igrača. Svojom digitalnom verzijom Blizzard želi da približi ovu poteznu strategiju još većoj bazi PC igrača.

Pravila igre nalikuju većini igara sa kartama ovog tipa (TCG). Na početku partije, svaki od igrača formira svoj špil karata iz skupa raspoloživih. Tada zabava počinje. Pre svakog poteza, igrač dobija kristal koji mu omogućava da baca čini ili prizove nove vojnike na bojno polje. Obratite pažnju da nikada ne ostanete bez resursa. Cilj igre je da spustite životne poene vašeg oponenta na nulu. Svaka od devet različitih rasa je predstavljena sa nekoliko heroja. Svaki heroj se može opremiti sa nekoliko karata veština, zavisno od klase heroja. Iako su ovo već oprobani koncepti, nivo detalja koji krase Heartstone je fantastičan.

Gameplay

Veštine koje različite jedinice imaju otvaraju ogroman broj potencijalnih dobitnih strategija. Svaki od heroja ima moć koja se uvek može uvek upotrebiti, tako da igrač retko može ostati bez validnih poteza i opcija. Igra nudi dva osnovna moda igranja. U regularni modu igranja, svaki igrač formira špil karata iz skupa svih karti u svom vlasništvu, dok u Arena modu svaki igrač pre početka partije formira novi špil iz skupa raspoloživih karti. Oba moda igranja nude pregršt opcija i nagrada. Nagrade se dobija uspešnim kompletiranjem specijalnih zadataka koji se dobijaju jednom dnevno. Ako ste akumulirali karte koje vam više nisu potrebne, imate opciju da uništite nepotrebne karte i pretvorite ih u magičnu prašinu. Ovakva prašina se zatim može upotrebiti da napravite karte koje nemate u svom posedu. Jačina karata može varirati, od osnovnih do legendarnih.

Još jedna Blizzardova igra upada na popis! I ova tuče Overwatch za 30 milijuna igrača. Hearthstone ima više od 50 milijuna igrača prijavljenih prošlog mjeseca, što znači da više ljudi igraju Hearthstone od Overwatcha, Dote2 i Cs GO zajedno. Hearthstone je zapravo najpopularnija igra za gledanje u svijetu eSportsa, a budući da ima tu razliku, Hearthstone natjecatelji bivaju plaćeni najvećim iznosem novca u eSports turnirima(ponekad su i milijuni dolara u igri).