League of Legends

League of Legends je još jedan ludo popularan MOBA naslov, a razvojni ga studio opisuje kao brzom, kompetitivnom online igrom koja kombinira dinamiku i intenzitet RTS naslova s RPG elementima. Na mapi se suočavaju dva tima, koji se bore za nadmoć nad bojišnicom, a sve kako bi uništili neprijateljski Nexus. LoL nudi i velike mogućnosti vizualne prilagodbe likova. Sve u svemu, baš kao i u slučaju svakog MOBa naslova, LoL je jednostavno krenuti igrati, no biti će vam potrebne godine kako bi ovladali gameplayom.

League of Legends dominira na online tržištu od 2012. Četiri godine, masivno popularna igra je imala oko 12 milijuna ljudi dnevno, te oko 32 milijuna jedinstvenih igrača svaki mjesec. Igra je sada narasla na impresivnih 100 milijuna igrača mjesečno koji igraju igru više od milijardu sati.

LoL je, prije svega, timska igra. Svaki tim je sačinjen od tri do pet heroja, u zavisnosti od mape na kojoj igrate. Osnovno korištenje heroja je jednostavno. Svaki ima ukupno pet sposobnosti, od kojih je prva pasivna i jedinstvena za svakog, dok se ostale koriste aktivno. Poslednja je nešto što mnogi igrači zovu ultimate (skraćeno, ulti).