Overwatch

Overwatch je u prvih tjedan dana privukao 7 milijuna igrača, a Blizzard se pohvalio kako su oni ukupno proveli više od 13.500 godina unutar same igre.
Blizzard je dobio novi hit. Njihova online pucačina Overwatch bila je iznimno popularna i tijekom bete, tako da su mogli pretpostaviti da imaju nešto dobro. Samo tjedan dana nakon što je igra i službeno objavljena, igru na PC, Xbox One i PS4 igra više od 7 milijuna igrača.

Usporedbe radi, Division je nakon dva mjeseca imao 9,5 milijuna registriranih igrača.

Igrači su odigrali oko 119 milijuna sati unutar igre ili više od 13.500 godina. Igrači se unutar igre mogu prebacivati između 21 različitog lika, a dosad su to učinili čak 326 milijuna puta. Kako bi igranje Overwatcha ostalo atraktivno i preko ljeta, Blizzard je najavio novi kompetitivni mod. A ne bi se trebalo čuditi i ako ćemo vidjeti nove dodatke za likove.

Blizzard je upravo službeno objavio kako je njegova najuspješnija (i jedina) pucačina iz prvog lica premašila dvadeset milijuna korisnika. Pod ovim, naravno, ne smatramo broj aktivnih igrača već broj registriranih računa na Battle.netu koji u kolekciji imaju Overwatch.

Igra je sakupila preko deset milijuna zainteresiranih tijekom otvorene bete. Neposredno nakon izlaska ovog svibnja imala je sedam milijuna gejmera na PlayStationu 4, Windowsima I Xboxu One. U to doba Blizz je izjavio kako brojke predstavljaju ‘jedinstven broj igrača diljem svijeta koji uključuje svakog tko je kupio fizičku, digitalnu verziju igre ili je jednostavno zaigrao u internet kafeu’.

Publika


Overwatch je uspio osigurati 20 milijuna jedinstvenih registriranih igrača (važnu razlika, 20 milijuna igrača, a ne 20 milijuna prodanih primjeraka). Od objavljivanja ove godine, Overwatch je uspio postati velika igra, i očito se jako isplatilo Blizzardu. Za one od vas koji nisu upoznati s igrom, Overwatch je jedinstvena pucačina iz prvog lica, sa kreativnim likovima i estetski različitija od bilo koje druge pucačine.